Dagens hästar

Tudelu – På dagens schema stod det styrketräning för Tudi tillsammans med Agnes och hennes häst med hjälp av Bella. Tudi var så himla fin att rida idag vilket var riktigt roligt. Fokuset idag låg på att få till en bättre språngkurva då jag gärna velat rida av henne lite eller börja plocka för mycket med handen. Bom före och efter hindren hade vi och vi började jobba med travhoppningen som hon gjorde galant. Jag får gärna lite för bråttom när jag rider mot hindren och häst fick jag verkligen sitta kvar och vänta på språnget. Avslutade med en liten bana som ni kan se på min instagram. Hon hoppade galant och jag är jättenöjd. Hon kändes så lydig och fin redan från början och jag red bra idag vilket såklart är roligt.

Det är himla bra att det finns hjälp att få i stallet. Bella är duktig att se våra svagheter och hon har även ridit Tudi när jag var sjuk så hon känner oss båda. Sedan är det alltid kul att vi är kan rida ihop.

Bacchi – Hästbytarvecka och jag har fortfarande Bacchi på lektionerna. Dressyrträning för Mette och det gick bra tycker jag. Det är en himla skillnad mellan Slide och Bacchi. Helt olika hästar och Bacchi har lite attityd och vill gärna ha sista ordet men är väldigt fin när jag inte blir för ivrig. Skänkelvikningar, samling, rakriktning och tempoväxlingar jobbade vi lite extra med idag. Fick väldigt fina skänkelvikningar för höger skänkel men fick jobba lite extra för andra skänkeln för att inte bogen skulle rinna iväg före.

Mycket roligt som händer och väldigt fina hästar idag. Känns så roligt när saker fungerar, trots att det är svårt. Det är en ny lärdom varje gång jag sitter upp i sadeln och det är jag glad över. Jag älskar utvecklingen och jag älskar att få göra det här hela dagarna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s