Fredag morgon

img_4286

Hästbytarveckan börjar lida mot sitt slut och denna fredag är sista dagen tillsammans med Bacchi efter en veckas roligheter även om längtar efter att komma upp på Slide igen till nästa gång det är dags för ridning igen. Det är nyttigt att byta hästar och på sätt och vis är jag van med tanke på hur många hästar som kommit och gått under åren jag haft möjlighet att ha häst, bara under våren så hade jag fem stycken helt olika hästar att rida och det är ofta sådant som man blir duktig på om man får möjligheten att träna. Att sitta upp och få ett första intryck och sedan ta det vidare därifrån.

Här på skolan får vi mycket hjälp under lektionerna och man kan aldrig riktigt tycka att det går dåligt, även om man vill säga att det går mindre bra ibland. Igår gjorde vi en riktigt bra hoppning ihop som jag är nöjd med trots att jag inte hade helt fokus under passet. Relaterade avstånd med olika antal galoppsprång på böjda linjer. Det jag tar med mig från Bacchi är att jag måste våga släppa skänkeln även när det går sakta och sluta krama honom fram för då sa han ifrån ordentligt, snabba och korta impulser med en stadig hand och han bjuder framåt riktigt fint. Jag får inte glömma bort det helt enkelt.

Klockan är 07.34 och jag har haft stalltjänst under morgonen, redan vid kl 07.00 var stallet mockat och klart efter en speedad morgon där alla var effektiva för att bli klara. Nu ska jag plugga fram till kl 08.45 och sedan rider jag kl 09.30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s