Äntligen helg

Vilken mördarvecka det har varit, det är knappt så att jag hunnit sitta ner mellan turerna till skolan och hem till stallet igen. Inte en kväll har man kunnat somna i tid men det är roligt och det är det som gör att man orkar ta i lite till även när det tar emot.

Denna lördag så sov jag ut för första gången på länge även om jag vaknade redan vid 05 på ren rutin så kunde jag somna om och sedan ligga kvar en stund. När det väl var dags att gå upp så började jag beta av min ”Att göra”-lista för denna helg. Den är inte rolig men likväl ska den göras. Började med en tvätt innan jag satte igång med pluggandet. Skrev klart veckans riddagbok, skrev klart hästdagboken som jag gjort om Tudi under de senaste veckorna, svarade på frågor om Laktat/mjölksyra och gjorde ett glosprov på vår skolsida fronter med 100% rätt. Fortsätter dock att jobba med glosorna eftersom man märker att det är en hel del som inte sitter av de 220 som vi ska kunna.

Nu går jag in i nästa pluggperiod och då ska jag skriva ner en text om Laktat i min egen bok och skriva lite mer om pulsträning. Det fungerar verkligen för mig att skriva ner det mesta för hand i en egen bok som jag sedan kan bläddra i varje kväll. Det gäller verkligen att hitta ett system som fungerar och försöka att få pluggandet att gå mer på rutin än att det ska bli något tvång så som det lätt kan bli. Har en bok jag ska se till att läsa ikväll och sedan tar jag en annan bok imorgon. Det går inte riktigt att börja läsa i båda under en och samma dag för då blir det för mycket att ta in på samma gång.

I eftermiddag ska Tudi ridas och tanken är ett dressyrpass med mängder av tempoväxlingar, halvhalter och övergångar. För det är lite där vi fastnar i ridningen. Halvhalterna går inte riktigt igenom och hon rinner iväg i övergångarna. Men det är en sak att träna på och speciellt om man vill att det ska bli bättre. Då får man bita i det sura äpplet och rida för det, inte göra som man alltid har gjort och förvänta sig ett annat resultat. Bättre än vad vi är vill vi definitivt bli och då får man kämpa för det. 

Skärmavbild 2017-08-12 kl. 17.02.18

Nästa vecka väntar hemfärd och aldrig någonsin har jag längtat så mycket efter att få komma hem som nu. Jag stormtrivs här utan tvekan men det ska bli så roligt att komma hem till min familj och allt som man tar för givet. Jag saknar till och med våra katter där hemma. Jag ska åka ut till stallet hemma och hälsa på hästarna, se hur stora fölen blivit och se hur tjock Gabina hunnit bli med föl i magen. Jag ska ut och kika på Hannas nya häst och sedan planerar jag att träffa Ella! Endast några ynka dagar kvar men innan dess ska uppgifter skickas in, en Palpationsdugga ska genomföras och jag ska lära mig ett gäng med muskler och deras funktioner.

Tudi ska ridas hela veckan innan jag åker torsdag efter lunch. Planerar att hinna rida henne på morgonen då och sedan är en tävling inbokad på flyinge veckan efter. Vi får trimma på helt enkelt och för övrigt kommer veckan att vara väldigt lugn eftersom jag inte har någon ridning eller stalltjänst alls!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s