Tisdag

 

Min fina skolhäst Slide
Ny vecka och nya planer som ska tänkas igenom. Det är mycket just nu men jag trivs som sagt i bubblan av fullspäckade dagar. Helgens hemfärd ska struktureras upp och det ska bli spännande att se hur mycket stress jag kan tåla mellan buss och tågbytena på torsdag, förhoppningsvis tar jag mig hem mer eller mindre smärtfritt.

Denna dag började med en lektion i pedagogik och en ny uppgift introducerades, min förhoppning är att jag ska kunna plugga på tåget på vägen hem men det finns en viss tvekan i om det är möjligt eller inte. Det skulle behövas dock men annars får jag ta igen det senare. Hem åker jag ju inte speciellt ofta så det får vara okej hur det är blir med det. Direkt efter lektionen åkte jag hem och åt lunch innan jag och Tudi red till Flyinge för att rida runt terrängbanan. Där trivs hon bra varvat med grus/sandvägar, stigar och någon gång genom vattnet. Hon är alltid rolig att rida där nere och det är en väldigt bra runda eftersom det tar sin lilla tid att skritta dit och hem igen. Hon hoppade i söndags med hjälp av Bella från marken där hon var så himla fin! Känns så roligt när jag börjat hitta lite mer trygghet i mig själv att jag inte rider iväg och blir för ivrig. Vågar vänta på sprången och ger henne möjligheten att hoppa bra. Igår skrittade vi ut ett gäng i stallet.

Imorgon är det palpationsdugga och det får helt enkelt gå som det går nu. Jag har försökt att plugga allt vad jag kan men det är svårt. Klarar jag det inte så får jag plugga ännu mer och ge det ett nytt försök även om jag önskar att klara det så att jag bara kan åka hem och andas ut i helgen.

Nästa vecka har jag anmält oss till en tävling på flyinge men håller fortfarande på att se hur det ska gå ihop sig. Insåg att jag har ridning den eftermiddagen och någon starttid för tävlingen har inte kommit upp men hoppas på att kunna lösa det på något sätt ändå, kanske kan få någon att göra iordning henne hemma tills dess att jag kommer hem? Det märker vi hur det ska gå.

Kallt har det hunnit bli på någon dag här i skåne. Imorse skrapades rutorna på bilen och Tudi har fått tjockare täcke nu med hals på. Då håller hon sig varm och go också. Det är skönt att hon än så länge inte satt någon vidare vinterpäls men planerar att klippa henne i samband med nästa skoning inom några veckor. Jag tycker annars att de är fina när riktiga pälsen är kvar men vi får se hur mycket päls hon sätter men ska det fortsätta vara kallt så kommer hon säkerligen få mer päls men det skulle bli varmare igen sedan.

Lite övrig info är att för två år sedan plockade jag och Carpathia hem DM-vinsten, underbara häst, så mycket som hon lärde mig. I hoppsadel red vi in i klassen och vann både klassen och DM, avslutade med kvalprocent i LA:P1. Året därpå var vi anmälda men vi kom aldrig till start eftersom jag lyckades krocka på framridningen tillsammans med Gabina och avslutade mitt sista ponny-DM på akuten. Det blir inte alltid som man tänkt sig tyvärr men det är extra roligt att se tillbaka på minnena och se hur saker tog sig med tiden. Carpathia glänser ju på banorna med andra ryttare nu och jag önskar att jag hade fått en Carpathia i den åldern, för hon utvecklar verkligen en bra grundridning hos varje ryttare. Känslig och fantastiskt ridbar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s