En bättre tisdag

Intressanta lektioner har vi helt klart. Både igår och idag har vi haft besök av Marie Rhodin som är veterinär och forskare vid SLU. Hon har pratat om hästens biomekanik och om rörelseasymmetrier hos hästar. Vi har fått lära oss hur vi ska se hälta hos hästar genom att få bedöma ett antal videofilmer på hästar med inducerad/konstgjord hälta. Spännande men väldigt svårt. Vi har även fått kika på våra egna hästar i stallet för att se hur vi ska bedöma vad som är hälta och vad som är en vanlig asymmetri som uppkommer när hästen går på volt.

Ingen lunch innan ridningen hann vi med idag för vi hade hoppning direkt efter föreläsningen som var fram till strax innan 12.00. Slide hoppade så himla bra idag och jag fick en så bra känsla. Gårdagen hade vi lite problem att hitta ett jämnt flyt i ridningen och jag var rätt besviken över att det aldrig blev mer än medelmåttigt passet igenom. Idag gjorde vi ett uppryck och det kändes som att vi kom till ett läge där jag kunde slappna av och rida ordentligt.

Snabbt hem efter skolridningen, slängde i mig lunch, bytte om och gjorde Tudi redo för en kvällshoppning på Flyinge. Underbara Tudi, idag red vi vår första 110cm ihop och jag är så glad att jag spricker. Det är fortfarande svårt för mig att hitta ridningen och jag har svårt att se avstånden och vill gärna vara med och lägga mig i lite för mycket än vad jag borde. Efter en felfri 100cm så red vi alltså vår första 110 och hon var så himla fin. Lång men rolig kväll och det kändes ändå som att vi var helt klara för uppgiften även om mycket alltid kan bli bättre. Hon ställer upp för mig och jag hade bestämt mig för att våga lita på henne, inte bli för hetsig och ivrig mot hindren. Lite längre hals och ordentlig eftergift var planen för att hon skulle komma fram lite mer. Jag är så himla nöjd och hon var minst lika nöjd när hon möts av godis och klappar vid utgången. Två felfria ritter ikväll alltså, hon är verkligen så bra för mig att lära mig på!

En reaktion till “En bättre tisdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s