Doubt kills more dreams then failure ever will

Jag är en över-tänkare. En sådan person som tänker och tänker, som går igenom det ena efter det andra scenariot i huvudet. En sådan som redan har hunnit tänka ut svaret innan jag hunnit ställa frågan. Som förutser det kanske värsta tänkbara. Som gärna planerar millimeter för millimeter, för att kunna utesluta potentiella misstag. För att jag ser det som ett sätt att utvecklas och kunna ta tillvara på alla information som jag samlar på mig, för att kunna granska och analysera.

Det är väl på gott och på ont. Jag har ofta hunnit leva igenom de nervösa och svåra dagarna i flera omgångar innan jag väl står där. Jag tar gärna ut min otur i förväg och vill hellre bli positivt överraskad när det går som jag önskar än negativt överraskad för att jag velat det för mycket. Så visst vill jag påstå att jag sällan är oförberedd när det kommer till kritan, men då istället med en gnutta illamående och med en klump i magen.

Mina bästa egenskaper kanske är att jag är målinriktad och bra på att strukturera när jag anser det nödvändigt. Att vara nöjd är något som sällan finns med på kartan. Det ligger ständigt en besvikelse över att aldrig vara tillräcklig även om jag någonstans vet att jag kan mer än vad jag vågar erkänna för både mig själv och för andra. Men jag tror att egenskapen att aldrig vara nöjd är en stor del till varför jag tar mig framåt. För det finns alltid någonting jag kan förbättra, någonting som jag kan ändra på och någonting som får mig att vilja kämpa lite hårdare. Men sen behöver jag bli bättre på att våga uttala det som jag gör bra och det kanske mest för min egen skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s