Never stop being a good person because of bad people


img_0883

”And lets face it, we will keep chasing  the things that will leave us feeling empty but look away from those that are only trying to save us from ourselves”

Första dagen på 2018, det är nästan så att man hade förväntat sig mer men skåne bjöd på regn på tvären idag och jag har varit igång sedan tidig morgon men inser att jag faktiskt är väldigt glad ändå. För jag lever i den bubbla jag vill leva i och det nya året firades in med delar utav klassen som jag vet att jag kommer ha mycket roligt med under de kommande åren vi ska studera ihop. Då spelar en den obefintliga sömnen mindre roll när man knappt hann lägga huvudet på kudden innan klockan ringde och berättade att hästarna väntade på sin frukost.

Jag är inte mycket för nyårslöften då jag aldrig klarar av att hålla dom men visst finns det alltid förväntningar och förhoppningar på vad det nya året ska låta oss uppleva. Det finns drömmar och mål som är uppsatta och när året passerat önskar man att man har hunnit bocka en stor del på sin lista, men jag vet av erfarenhet att saker sällan går enligt planerat och att det är någonting som man får lära sig att acceptera. Det finns saker vi inte kan påverka och det enda vi kan påverka är vår inställning till det som sker. Det är lättare sagt än gjort men är det någonting jag vill förändra hos mig själv när vi kliver in i det nya året är det min inställning. Jag behöver lära mig att jag inte kan styra allt som händer och att en del beslut alltid kommer vara svåra att ta, även när de är nödvändiga. Men jag kommer fortsätta vara tacksam för det som livet utsätter mig för, det får mig att växa och det får mig att jobba med mina svaga och svåra sidor.

Vi kommer göra samma dumma misstag även detta år, vi kommer ångra oss och vi kommer planera lika dumt som tidigare om inte dummare? Vi kommer göra vårt bästa och vi kommer att misslyckas oftare än vad vi lyckas. Men vi kommer skratta, gråta och ta dumma beslut. Vi kommer slänga våra hjärtan till det vi tror på och förhoppningsvis kommer vi få tillbaka alla bitar efter krossade drömmar för att kunna pussla ihop det och bli ännu starkare i processen. Vi kommer lämna 2018 med en rad nya erfarenheter på precis samma sätt som vi lämnat 2017 bakom oss.

Fullt fokus på det jag tror på. Fokus på det som jag brinner för och låta bli att tänka på vad andra kanske kommer att tycka. Våga chansa och våga misslyckas – världen går inte under för det. Våga ta mig tid för det jag tror att jag behöver. Inte stressa genom dagen. Försöka hitta guldkornen i skånes just nu tråkiga vinterrusk. Säga Ja oftare än vad jag säger nej och kanske spendera mindre pengar? Det skulle kunna vara några små post-it lappar till mig själv när vi går in på det nya året?

Stort tack till alla som hjälpt mig under 2017. Som stöttat mig genom det som varit svårt och som önskat och unnat mig all lycka genom de glädjerika stunderna. Jag är lyckligt lottad och jag vet att jag är precis där jag behöver vara i livet just nu. 

DSC_3364DSC_0035

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s