23.38

Jag har alltid en liten förhoppning av att hinna mer än vad dygnets alla timmar tillåter mig att göra. Det är inte realistiskt att tänka att jag ska orka med flera timmars plugg efter att jag kommit in från stallet vid 19.00 tiden efter att ha varit igång hela dagen, speciellt inte när 19.00 är en utav de tidigare tiderna jag kommer in.

Tudelu börjar kännas fin nu efter vinterledigheten och vi jobbar vidare med dressyren som det tar emot lite i. Galopperar henne väldigt mycket nu och jag har även börjat tvinga mig själv att rida utan stigbyglar för att verkligen driva henne igenom svårigheterna när varken riktigt hon eller jag orkar, jag blir lätt bekväm och låter henne rinna iväg lite. Men det blir bättre tycker jag även om det är långt kvar innan vi kommer till någon slags genomsläpplighet. Men vi gör vårt bästa och det är gott nog. Tempoväxlingar var och varannat steg har blivit det vi jobbar med nu och med lite nötning som sitter det nog snart.

Tiden som sagt, den är knapp. Skolan är igång för fullt och jag börjar redan känna stress med att hinna med alla uppgifter som har en tendens att bli på samma gång. Tentan om två veckor börjar göra sig påmind och det är verkligen inte det lättaste att räkna foderstater har jag insett men efter att ha räknat på Tudi så stämde det väldigt bra, lite mer mineral och det blev bra för henne. Lättsamt. Det var svårare i skolan att räkna på en digivande shettis i full träning. Men det är roligt och framförallt är det intressant och otroligt nyttigt. Denna kväll har jag ändå lyckats med att både påbörja och avsluta en uppgift även om den behöver kontroll-läsas imorgon för att stämma av att ögonen var vakna under hela skrivandet.

Skåne fortsätter att bjuda på lite lagom fruset underlag, perfekt för hagarna men mindre roligt i övrigt. Vi längtar till våren och det första vårtecknet är redan här, dagarna blir längre och det märks tydligt när solen fortfarande är uppe när vi åker hem från skolan. Vårt unghästblock är igång och två hästar har kommit och de andra två kommer till helgen. Det kommer att bli så himla roligt!

DSC_0115

En reaktion till “23.38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s