”Vi vill ha en ridhäst, inte en longeringshäst”

DSC_0291

Idag var inte vilken dag som helst utan min födelsedag och en bra sådan blev det också. Ett år äldre och förhoppningsvis även ett år klokare, men det kan vi diskutera senare. Tackar så mycket för alla som gratulerat mig idag och passar på att njuta lite extra idag!

Dagen inleddes med en väl behövlig sovmorgon och sedan har vi haft unghästlektion under eftermiddagen. Jag har bokstavligen förälskat mig i hästen som jag kommer att ha hand om under det här blocket och det ska bli så roligt att se hur utvecklingen kommer att bli under tidens gång. Vi har åtta veckor på oss innan examen och då ska vi kunna rida dem i alla gångarter.

Jag tror att det här kanske kommer att bli det mest lärorika blocket, mycket tålamod, kommunikation -mellan både oss i gruppen och med hästarna- och kanske mest förståelse för hur hästen fungerar och reagerar på allt det som vi utsätter dem för. Jag känner redan att jag har mycket med mig själv att träna på för att inte bli varken för mycket eller för lite i mitt kroppspråk. Man inser att man har mycket att lära samtidigt som man får tydliga och direkta svar på vad för signaler det är som man ger. Jag har kanske främst dessa två dagar fått jobba på min placering vid longeringen, jag blir lite för snabb på en häst som reagerar lika snabbt och våra halter blir alltid en halv kortsida tidigare än tänkt. Kanske ett lyxproblem med en så lyhörd häst men också ett dilemma för mig att jag ibland blir omedvetet bromsande. Som vår lärare uttryckte sig ”vi vill ha en ridhäst och inte en longeringshäst” och menade att vi skulle finslipa på de mindre signalerna när longeringen gick så bra eftersom de är dessa vi kommer använda i ridningen senare.

Imorgon väntar en morgon med unghästarna igen, då ska vi löshoppa för första gången. Långlunch innebär att Tudi ska motioneras och vi ska försöka få till lite lättare hoppning och sedan får jag se om vi får till någon träning snart, vi pratade om i helgen eller till nästa vecka. Under eftermiddagen blir det lång föreläsning till 16.30 men jag fortsätter att pränta in i mitt huvud att jag älskar det här, för det gör jag verkligen, trots att det kan ta emot i januari-mörkret en kall onsdagseftermiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s