All at once – like a light switch

img_0567

Change either barges in or it tiptoes, and the way i see it,
it happen in one of three ways.
Slowly, like a blossom.
Predictably, like a sunset
or all at once, like a light switch

Man börjar vänja sig ändå, att saker förändras, till det bättre eller till det sämre. Det enda som vi kan vara helt säkra på är att ingenting består, hur gärna vi än önskar att det vore så. När jag tänker på mig själv så minns jag klart och tydligt de år jag gick från att vara helt säker på att jag skulle sluta med hästar till att känna att det finns ingenting jag hellre skulle vilja ägna mitt liv åt.

Men vi växer i förändringarna. Vi bygger, skapar och utforskar oss själva. Att flytta 60mil från min familj och min vardag, från hela mitt liv och trygghet, det var kanske det bästa jag kunnat göra för mig själv. Det man trodde skulle vara svårast har visat sig vara det enkla medan små saker som alltid varit självklara visat sig vara svårare än någonsin. Kanske svårast har det varit att hitta sig själv i en ny miljö där man på något sätt har samlat en grupp med människor som alla brinner för samma sak. Vi kommer alla med olika bakgrund men med en förhoppning om att utveckla oss själva. Det ska bli intressant att se vad för bagage vi kommer att lämna underbara Flyinge med när sommaren kommer. Någonstans önskar jag att jag aldrig behöver åka härifrån men detsamma sa jag om Strömsholm innan flyttlasset gick neråt i landet för att komma hit.

Saker går snett och shit happens. Ibland tar saker oförutsägbara vändningar och ibland kan man inte vara mer förberedd. Det är vad det är och man kan alltid göra sitt bästa för att uppskatta förändringarna. Förändringar är det som skapar oss, det som gör att vi värderar och ser på saker på ett visst sätt. Vilka erfarenheter som vi låter forma oss, vilka nyckelord vi väljer att lägga till i våra privata ordböcker. För det är någonstans det som utbildningen här nere ger oss. Den ger oss fakta och vad vi väljer att göra med faktan är upp till oss själva, vi blir serverade med information och kunskap men det är alltid upp till oss hur vi väljer att använda den i praktiken.

I år ska jag välkomna alla förändringar, njuta av att saker inte alltid blir som jag tänkt mig. För utan otur och förändringar, då hade jag inte varit här och jag hade inte haft Tudi. Hade jag följt planen hade jag lagt hästarna på hyllan för längesedan och pluggat något som jag nu anser mindre viktigt. Jag behöver släppa (lite) på kontrollbehovet och lösa de problem som uppstår. En sak i taget men med ett fortsatt fokus framåt, – det mesta brukar trots allt lösa sig.

DSC_3619
img_8146
img_4061

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s