Fullspäckad söndag

Morgonpigg vet jag inte om jag vill påstå att jag är men ibland är det extra mysigt att vara i stallet på morgonen och känna att man blir klar i tid med allt. Imorse gick jag ut vid 05.30 och fodrade i stallet. Innan 08.00 fick hästarna komma ut i hagen men Tudelu, Coralee och Niilo blev kvar inne i stallet för att starta morgonen med ridtur till Flyinge för att rida på Täckta banan. Tudi älskar att vara på Täckta banan och blir lika pigg som hon blir när vi rider på stora galoppbanan. För er som inte vet så är Täckta banan en rundbana med tak där man kan rida när underlaget ute inte riktigt tillåter. Genom svängarna får man dock hålla ned huvudet för att inte slå i bjälkarna som håller upp taket.

Vid 11.00 cyklade jag ner till Flyinge och började göra Bellman klar för kadriljuppvisningen vi skulle ha på DUS Skånes ungdomsdag. Vi red fram och red igenom programmet en gång innan vi visade upp programmet i stora ridhuset. Alla hästar skötte sig bra med tanke på hur mycket folk det satt på läktarna, hur mycket ljud och saker som det fanns att kika på. Nöjda och glada var vi iallafall när vi red ut! Avslutar kvällen med att räkna ut underhållsbehovet på olika hästar och deras tillägg för träning.

Nästa vecka bjuder på stalltjänst och unghäst hela veckan. En tenta, en redovisning, en inlämning, en underlagsföreläsning och en loggbok. De två uppgifterna som även skulle in i veckan är redan färdigskrivna och inskickade. Avslutar veckan med terrängträning inomhus med Tudi på Flyinge. Intensivt men förbannat roligt och kanske framförallt otroligt lärorikt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s