Unghästblocket

Ägare: Victoria Laurin

Jag vet att jag sagt det förut men jag trivs så bra tillsammans med fina Alice som jag har under unghästblocket. Tänk att man kan falla så pladask för en häst? Jag njuter verkligen i hennes sällskap och det är otroligt roligt att arbeta med henne varje dag och det ska bli ännu roligare att se hur hon utvecklas under dessa veckor vi spenderar ihop.

Idag har vi provat på att longera med sadel och det var som att hon inte gjort annat. Efter att vi provade den i boxen under förra veckan så var det lätt att lägga på den idag i ridhuset. Med lite extra fokus på galoppfattningarna idag så gick det väldigt bra att få till den rätta galoppen istället för korsgalopp som annars legat lite nära till hands. Förra veckan var det lite spänt att longeras med den fasta gjorden över ryggen men det märks att hästarna snabbt anpassar sig och framför allt efter att de fått smälta veckans jobb efter en lugnare helg. Den största processen är verkligen mental och det roligaste är främst att se när de börjar fundera och söker efter lösningar.

Tredje veckan av unghästblocket. Jag som så gärna ville ha ridning istället för unghästblock känner mer och mer att det här blir roligare för varje dag. Det är roligt att vara med från början. Roligt att se hur hästarna utvecklas och se hur mycket jag kan vara med och påverka. För jag är med och lägger grunden till vad som ska bli en trevlig ridhäst.

Tänker på uttrycket ”Tid är ingenting man har, tid är någonting man tar”, det stämmer in på hur jag lever livet just nu. För man blir aldrig klar. Det finns alltid någonting som behöver göras och det gäller bara att ta sig tiden att göra det. För mycket inlämningar, för lite sömn, för mycket att göra eller kanske framförallt för mycket som jag vill göra. Men det är en livsstil ändå, hästar från morgon till kväll, det passar mig trots allt perfekt.

img_1436

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s