Redan ny månad

1-2
En tolftedel av 2018 har alltså passerat och vi är inne på årets andra månad. Innan vi vet ordet av det kommer vi att stå i vårvärmen med veckor kvar till skolans sista dag och börja planera inför den kommande hösten. Fantastiskt att tänka så. För mycket riktigt går tiden fortare än vad vi kanske vågar eller vill inse. Sedan har det hunnit med att bli torsdag också och tiden är knapp med allt plugg som ska göras och lämnas in. Har en större inlämning till på måndag som jag knappt öppnat boken till ännu. Även en Tenta på måndag som jag redan ställt in mig på att inte klara. Men lite goda nyheter fick jag idag, jag klarade Fodertentan vi hade förra veckan!

Fortsatte denna torsdag med en lektion tillsammans med unghästarna. Det blev longering med sadel även idag, men med sadelkåporna lösa samt färre varv än vi gjort tidigare eftersom Alice börjar bli, eller kanske alltid har varit, en stjärna i longeringen. Känslig, intresserad och alert. Alice var helt cool med sadel på ryggen och det vill vi att hon ska fortsätta att vara. Hon är dock fortfarande mycket skeptiskt till varför vi ska hoppa bredvid henne på marken, skulle hon vara människa skulle hon säga att det bara är irriterande, onödigt trams.

Det är roligt att vår unghästgrupp består numer utav endast fyra personer, vi började som sex men två har hoppat av sedan starten i höstas. I vanliga fall under unghästblocket har man varit två personer per häst men vi fick då istället fyra hästar på fem personer, numera fyra. Det gör att vi får hjälpa varandra på alla sätt som går. Vi kommer att bli himla bra på att samarbeta när den här kursen är slut, betydligt bättre på att kommunicera kommer vi att bli. Vi får även chans att vara delaktiga i flera olika hästar, alla med olika personligheter och karaktär. Den ena mer tålamodsprövande än den andra, men vi får mycket bra hjälp från våra duktiga lärare i kursen.

Ni missar väl inte att Hippologprogrammet har prova på dag i den 17 mars. Passa på att komma hit och uppleva skåne och flyinge samt prova på hur det är att plugga häst!

img_1512

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s