Ny vecka med våra unghästar

Agnes hänger på Raggadisch och jag hänger på Alice.

Jag tror inte att någon i min grupp kunde missa leendet som var på mina läppar när jag hängde på Alice för första gången idag. Helt klart glädje från topp till tå. Vi har gått vidare med longeringen och idag hade Alice fast inspänning för första gången. Senast vi hade gick hon med gummisnodd inspänd för att känna att det var lite motstånd. Idag använde vi vanlig inspänning och endast på yttertygeln för att inte stöta på problem genom att spänna in dom för snabbt. Hon tog det på ett jättebra sätt och idag fick vi se hur pass bärig hon egentligen är. Med inspänningen gjorde hon sitt första byte, vilket inte alls har fungerat annars för då har hon gått iväg framåt istället. Idag samlade hon ihop sig och bytte av egen maskin.

Vi avslutade med att komma upp och hänga på alla unghästar. Inga problem tyckte en övervägande del. En var lite skeptisk medan de andra lugnt stod kvar. Alice var mindre misstänksam mot hängandet än vad hon är mot att vi hoppar bredvid henne från marken även om det finns ett uns av missnöjdhet i hennes blick.

Nu börjar det veckorna bli mer och mer intressant tillsammans med unghästarna. Det riktiga jobbet har börjat nu och det känns som att vi har lagt en bra grund till att komma hit. De är trygga i uppgiften, de har fått tid att landa i den nya miljön och vi tänker mycket på hur hästarna lär sig och tar in det som sker. Det blir bara bättre och bättre nu. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s