Inte lika livad onsdag


17.38, vilken lång dag det har varit idag och nu ska jag dyka ner i skolböckerna för att bli klar med en uppgift till kväll – helst. Kroppen har verkligen varit helt slut idag trots att jag ändå gick och la mig tidigt igår och sov till 07.00 imorse, men så är det. Tror mycket beror på att det är så rysligt kallt att det kryper in under kläderna och man känner sig aldrig varm, trots att man har dubbla tjocktröjor och dunjacka. Det var det här som menades med den skånska vintern skulle jag gissa, vi har ju haft det väldigt tur med vädret.

Planen är att börja rida Tudi till helgen igen. Hon är fin i sitt ben men jag vill ta det lite försiktigt och se så att det håller i sig. Idag tog jag mod till mig och gav mig på att tömköra henne, dock endast i skritt. Även om det i dagsläget inte ger henne speciellt mycket så försöker jag att lära mig hur jag ska hålla tömmarna och hur jag ska kunna påverka henne med mitt kroppspråk. Jag är som sagt ingen höjdare på tömkörning men min förhoppning är att jag ska lära mig och då är varje försök en träning för mig.

Unghästlektionen gick även den bra. Med mig hängandes över sadeln och med en fot i stygbygeln kunde Alice ta några stapplande steg framåt och lika så de andra hästarna. Imorgon ska vi träna häst vid hand, mindre spännande men kanske minst lika viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s