Glammiga hippologliv

Ni vet när man ser ljuset i tunneln och kroppen ställer in sig på helg. Där är jag i tanken nu, en enstaka dag kvar innan jag tar helg. Denna morgon bjöd på översvämning av halm inne i stallet, halmbalen bokstavligen föll isär och det var bara att ösa in trots att hästarna var färdighalmade. En kort obligatorisk lektion direkt efter morgonstalltjänsten  innan vi åkte hem och åt lunch och gjorde klart stallet.

Unghästlektion på eftermiddagen. Talar nog för alla i gruppen nu men idag var varenda häst värd en guldstjärna. Tre av fyra blev suttna på för första gången idag och Alice glänste på tömkörningen. Jag börjar bli bättre på att tänka ridning från marken och hon förstod snabbt vad det var jag var ute efter. Underbara, fina häst♥ Den fjärde hästen är egentligen den som varit minst rädd för allt och kommer antagligen bli lättast att komma upp på men hon hade annat hon behövde ta sig igenom idag.

Avslutade skoldagen med stalltjänst igen. Strax innan 17.00 åkte vi från Flyinge, trötta och kalla. Det är långa dagar det bjuds på ibland men samtidigt är det roligt att vara där det händer så att säga. Vara med hästarna och lära känna dom, varje enskild individ med olika bakgrund och personlighet. Det är kanske det bästa. Ett stall fullt av fantastiska individer, helt olika men lika viktiga för att lära oss allt om häst. Från kallblod till hästar som gått på svårnivå i körningen och hopphästar med olika temperament och utbildningsståndpunkt. Alla har något att utbilda oss.

Emma med hennes unghäst Kenya.

Planen för resten utav dagen: Åka en sväng till ICA, rida Tudi, skriva en unghästuppgift till nästa veckas inlämning och somna i tid. Imorgon väntas longerings-examen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s