Söndagsångest vs Måndagstankar

img_1688

Man pratar om söndagsångest men det vill jag knappt minnas att jag har upplevt sedan jag gick ut gymnasiet. Då kunde man känna en viss stress inför en ny skolvecka när helgen började lida mot sitt slut men den känslan är nästintill obefintlig nu för tiden. Veckorna här nere går alldeles för fort, innan man hunnit med att landa i stolen efter första förmiddagsföreläsning så har halva skolveckan passerat och man planerar redan för kommande veckors stalltjänst. Tid är helt enkelt en bristvara här nere men ändå så är det just tid man tar sig.

Måndagstankar är ett nytt fenomen i mitt liv. Det är kanske just på måndagar som hjärnan går på högvarv.  Måndagar har en tendens att locka fram kreativitet och funderingar. Det finns flera sätt att se dagarna på, kanske handlar det inte om att sörja söndagen och det man lämnar bakom sig utan att glädjas utav början och det som man har framför sig? För det är så jag ser veckorna, jag längtar inte efter ett slut utan jag planerar för en fortsättning. Det är genom att fylla dagarna med viktiga ting som vi skapar mening i vardagen.

Jag älskar måndagar. Kanske för att dagarna fylls med aktivitet efter en lugnare helg. Kanske för att jag tycker det är lika roligt att varje morgon mötas av gnäggande hästar som väntar på sin frukost. Eller är det helt enkelt för att man somnar som bäst efter veckans längsta skoldag? Måndagar välkomnar en alltid tillbaka till verkligheten, men det är en verklighet jag beslutat mig för att jag vill leva i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s