Upp och iväg

Det är verkligen sjukt vad tiden går fort. Unghästarna vilade under förra veckan i och med att det var bruksprov och alla ridhus var bokade till annat. I måndags fick hästarna rasta av sig på lina och igår satt vi upp som om vi inte gjort annat. Då har vi alltså inte ridit många gånger alls. Vi kunde rida hästarna i alla gångarter och att galoppera på Alice är som att sitta i en fåtölj som bara svävar fram. Hon är verkligen så balanserad och under sig. Jag fick istället tänka på att komma upp ur sadeln och komma mer framåt, då jag blev så förvånad över hur enkelt hon tog galoppen. Efter den lektionen bestämde vi att vi ska göra examen redan imorgon eftersom det räcker med att vi kan rida hästarna i alla gångarter i båda varven.

Onsdag och sista löshoppningen inför examen nästa vecka. Hästarna sköter sig strålande och lika så Alice. Det är bara jag som sätter hjärtat i halsgropen när hon ska ta sig över. Tekniken saknas men viljan finns helt klart där och idag blev hon ganska överraskad när hindret var betydligt högre än vad hon hoppat tidigare.

Denna vecka har varit så tung och jag vet inte riktigt varför. Allt kräver så mycket ork vilket jag inte har. Stalltjänsten går trögt, det är blött och extremt kallt trots att det är plusgrader. Solen kikade fram igår och det är väl det man får tacka för. I eftermiddags väntas genetik-lektion och det ska bli intressant!

img_2513
Möttes av dessa tröttmössor på AG imorse när jag skulle ut och hämta en häst som skulle in. De trivs verkligen bra där ute i stora flocken med sin ligghall!

img_2524img_2523
Super-Alice kämpar sig över 120cm!

En reaktion till “Upp och iväg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s