ännu mera måndagstankar

Klockan är 18.23 och timmarna rinner förbi. Jag har alltså varit hemma i flera dagar nu och imorgon så rullar bilen ner till skåne igen. Tillbaka till en fullbokad skolvecka, tillbaka till lukten av stalltjänst och tillbaka till fågelsången som aldrig verkar vilja tystna på flyinge. Jag längtar tillbaka, det har jag gjort varje gång jag varit hemma på besök. Det är något visst med skånes hästkultur och miljön att vistas i. Tänk om jag kunde få spendera resten av livet därnere, jag skulle faktiskt inte tacka nej.

Men jag inser att jag verkligen behövde den här helgen ledigt, det är först när man vaknar på morgonen och känner att man har hela dagen framför sig att göra precis vad som helst som man förstår hur mycket annat som tar upp tankarna övriga dagar. Jag trivs med ständigt upptagna stunder men jag passade på att njuta av möjligheten att komma ikapp. Att jobba in allt det där som jag skjutit upp för att tiden varit för knapp och för att orken inte varit som den borde. Det konstiga är att man inte lär sig, man fortsätter att skjuta livet framför sina fötter istället för att ta sig i kragen och göra det som är oundvikligt. Men någon gång kanske även jag förstår värdet i att kunna gå och lägga sig utan alla måsten på axlarna?

Jag har hunnit med att njuta utav vårsolen ute i stallet. Klappa på tjocka fölfärdiga hästar och pussa ponnysar. Det var precis vad hjärtat behövde för att må som bäst. Ponderosas föl är snart här och jag vet faktiskt inte vem som är mest förväntansfull. En liten del av Pondus kommer leva vidare genom en ännu ofödd individ. Livets kretslopp och det är fantastiskt att vara en del utav det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s