Sittning, träning och stalltjänst

Större delen utav klassen tog igår bussen till Alnarp för att vara med på deras sittning där vi Hippologer var inbjudna hedersgäster. I Alnarp pluggar lantmästare som tillhör SLU(Sveriges lantliga universitet) precis som vi. Kom i säng vid 03.30 tiden men det var mycket roligt och detta gör vi gärna om.

Denna lördag var det dags för träning hos Piia på flyinge så efter klockan 12.00 red jag och Bella hästarna dit. Under uppvärmningen red vi över två bockar och man förstår inte hur svårt det kan vara att ha hästen rak på linjen och sedan komma runt genom hörnpasseringarna. Men vi kämpade på och speciellt med Tudi som gärna vänder före med bogen. Sedan hoppade vi två hinder med bom före, relaterad linje med fyra galoppsprång och en trekombination.

Det känns bara bättre och bättre med Tudi och vi hittar fler och fler knappar ihop. Jag behöver hitta tryck i galoppen samtidigt som den är längre och utan att det blir platt. Jag får en jättetrevlig känsla när galoppen växer och blir större men det är svårt, det är så svårt. Det är tur att Tudi alltid ställer upp och rättar mina misstag men det är så kul att jag kommer till ridning nu på ett annat sätt än vad jag har gjort förut.

Blev lite sista minuten ändringar så imorgon ska jag ha stalltjänst på flyinge. Inte helt fel eftersom jag då blir av med en utav dagarna jag skulle ha nästa helg. Tänkte ta med mig lite skolarbeten till flyinge imorgon för att ha någonting att göra under lunchen.

Den här veckan har verkligen flytit på. Fick reda på att jag var godkänd på omtentan vilket jag var helt inställd på att jag inte skulle bli. Så himla skönt att kunna lägga den delen åt sidan och fokusera på det som är kvar. I torsdags blev jag godkänd på den muntliga syntesen i ridlära och sedan tentar vi av den på tisdag morgon. Bäst av allt är nog ändå vädret.

img_3165img_3162img_3161img_3159img_3158

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s