Torsdag

Körblocket är i full gång och vi har valt vilka hästar som vi ska ha under resten av blocket. Denna guldklimp ska jag ha fram till sommaren. Aramiz är en yngre körhäst, lite osäker på åldern dock. En väldigt mysig kille som jag även har provat rida nu på morgonen också. Han går endast med oss hippologer tre dagar i veckan i och med att han är lite grönare än de andra hästarna. Så denna morgon tog vi oss en provtur på täckta banan men jag tror nog att jag ska ha med mig sällskap nästa gång jag rider då han var lite ängslig över att vara där själv.

Gårdagen började med körning och avslutades med en lektion om hältutredning. Vi hade under hösten besök att Marie Rhodin och igår kom hon tillbaka och vi provade att mäta hälta på några hästar med sensorer som fästes på ett framben, mellan öronen, manken och på korset. Då kunde man se hur hästen belastade och vilket frånskjut den hade på sina ben. Intressant att se och höra och speciellt att se hur volteffekten påverkar en hälta. För visst är det så att man kan stirra sig blind på en häst och tillslut hitta hälta på varje ben? Här får man en objektiv bild av var hältan sitter och man kunde även se var hästen var svagare i sitt påskjut även om de kanske inte var en hälta, för precis som oss är vi starkare och svagare i våra olika sidor.

I eftermiddag väntas lektion hos hovslagaren då min grupp ska ta tappskokompetens nu de sista veckorna som är kvar. Tänk att det här året snart är slut? Jag vill verkligen inte åka hem. Det är mindre än två månader kvar nu och sedan bär det av hemåt. Veckorna går alldeles för fort och ibland önskar jag att jag kunde stoppa tiden för ett ögonblick. Det är en tenta kvar, tentan i ridläran blev avklarad i tisdags och sedan har vi två större uppgifter att lämna in, en tenta, examen i körning, redovisningar innan året.

img_3203

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s