2017-04-18

Min körhäst Aramiz efter dagens ridpass.

Min morgon började vid 05.30 när klockan ringde och det var dags att gå ut till stallet för att fodra hästarna. Den här dagen var mindre bra planerad då jag hade bytt bort min morgon stalltjänst för att kunna ta sovmorgon, men givetvis hade jag glömt att jag hade morgonfodringen i det egna stallet. Men jag kunde iallafall krypa ner i sängen igen efter att jag fodrat.

Morgonens körlektion blev inställd och vi fick rida våra körhästar självständigt istället. Jag och Agnes tog vara på det vackra vädret och red ut hästarna på Hastings, en stor gräsbana i parken med Flyinges hingstkyrkogård i mitten. Aramiz som är min körhäst är riktigt trevlig att rida och hade nog likaväl kunnat vara en del utav ridhästarna. Mycket galopp tog vi idag eftersom de endast går i trav med vagn bakom sig.  När vädret är såhär härligt som idag så hade jag nog kunnat rida i flera timmar. Både han och jag fick jobba ordentligt men det blev väldigt bra tillslut.

Eftermiddagens föreläsning handlade om Avelsarbete och vi hade gruppdiskussioner rörande olika frågeställningar inom SWB vs Varmblods travare. Genetiktentan är nog den som kommer vara svårast att plugga till. Det börjar dra ihop sig och till helgen är min plan att djupdyka i genetiken och se vad för detaljer som jag kan ha glömt. Jag ska gå igenom och rensa bland mina anteckningar för att hitta lite struktur i det sista som är kvar. Ångesten och stressen över att det snart är slut börjar krypa närmre.

Tudelu och jag red sedan ner till galoppbanan för att rensa tankarna lite. Hon älskar att ösa ur sig all energi längs med långsidorna men denna gång låg vi bara och rullade i några varv till vi hittade en bra galopp där jag mer kunde följa med än försöka att hålla tempot. Helt skummig skrittade vi tillbaka till stallet i vårsolen. Flyinge är verkligen en plats för sig och jag önskar verkligen att jag kunde spendera mina tre år på hippologen här nere.

Jag hoppas också att det är flera utav er som har sökt till Hippologprogrammet till hösten! Det här är verkligen bland de bästa valen jag har gjort, all kunskap, klassen och miljön var precis vad jag behövde för att våga kliva utanför min comfort-zone och börja mitt livs äventyr.

DSC_0007

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s