Jag älskar att #pluggahäst

img_3290

Jag får nypa mig i armen för att förstå att jag pluggar på kanske en av Sveriges vackraste anläggningar. Förstår ni att det här är min skolmiljö som jag får chansen att utvecklas i? Att gå ut från utbildningshuset under rasterna och inspireras av dressyr på kastenjegården och hoppning i stora ridhuset är precis allt man kan önska sig som inbiten hästnörd. Jag vet inte hur många gånger jag ska säga det men jag vill verkligen inte flytta hem igen. 

Min torsdag bestod av föreläsning under förmiddagen och sista lektionen inför examen i tappsko. Vi slog på skor på riktig häst denna gång och körhästen Marabou fick vara min försökskanin. Skon kom både av och på igen utan några större problem. Dessvärre gäller det för min del att hålla händerna på rätt ställe och inte riva sig på nitarna, men då har jag fått lära mig den hårda vägen istället.

Att man under stalltjänstveckan är ganska så trött tror jag nog att de flesta har förstått men en del utav oss i klassen lyckades ändå styra bilarna mot Alnarp vid 22.30 tiden för att umgås med lantmästarna när eftersläppet började efter deras torsdagssoppa. Efter alldeles för få timmars sömn fodrade jag hästarna hemma i det egna stallet klockan 06.00 för att åka vidare mot flyinge för att ha morgonstalltjänst 06.30.


Eftersom Flyinge har bestämt sig för att ge oss sol från morgon till kväll så körde vi ut med våra körhästar idag på lektionen. Det tror jag Aramiz uppskattade väldigt mycket. Det blev en runda på en timme och man kunde njuta av det härliga vädret och koppla bort tankarna en stund. Tudelu och jag ska få hjälp med hoppningen ikväll och på tisdag ska vi tävla! Det drar ihop sig för att kursavslutningar och jag tror att vi alla känner pressen en aning. Tiden försvinner på något mystiskt sätt iväg samtidigt som man tar sig tid att ligga på gräsmattan längs med kastanjegården, studera ridning och äta glass. Ekvationen går inte riktigt ihop. 

Vi är mitt uppe i det avslutande sjukdomsblocket och vi har en egen sjukdom att skriva ett arbete om, ett arbete jag har skjutit alldeles för mycket på och som ska in nu om några dagar, det är blir att ägna helgens alla timmar åt det. Parallellt med uppgiften har vi föreläsningar om andra sjukdomar och skador, förebyggande åtgärder och hur vi kan behandla. Målet är ju våra hästar ska hålla sig friska och sunda och med all den kunskap som vi varje dag får suga i oss så bygger jag upp min kunskapsbank. Det är så roligt att plugga häst!

img_3304
img_3317

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s