Måndag 22.43 – Bästa tiden att plugga?

Måndag och ny vecka igen. Morgonen började med sovmorgon och en frivillig lektion där jag egentligen inte fick mycket gjort men jag var där och försökte att hitta lite inspiration till att börja med min sjukdomsuppgift som ska in på onsdag. Resultatet blev sådär men nu ska jag tillbringa kvällen och natten med att försöka slutföra den. Det kan bli spännande att se hur det går med självdisciplinen, hittills går det sådär i och med att jag skriver här istället.

Professor Kyra Kyrklund var på besök och höll en miniclinic om hästens form i Stora ridhuset. Stipendiaterna red varsin 7åring och Kyra pratade mycket om att aktivera det svaga bakbenet och våga sitta på det och inverka när hästen blir stark i den motsatta sidan. Ryttaren vill ju ofta dra i den starka sidan för att rida igenom det när det verkligen problemet sitter i den svaga sidans bakben som inte vill bära och skjuta på lika mycket som det andra. Så det gäller alltså att rida hästen fram till ett stöd på en tygeln och rätta framdelen efter bakdelen och aldrig tvärtom.

Tudelu och jag skrittade ut på tur under kvällen och vid 20.00 tiden bytte jag om till träningskläder och gav mig ut för att springa en runda. Det har blivit en bra vana att antingen gå ut och gå eller springa. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle vilja träna men det är kanske ett utav de bättre sätten att rensa tankarna när man har mycket skolan och koncentrationen efter att man varit ute är helt klart mycket bättre. Denna måndag sprang jag runt Flyinge för omväxlingens skull. Vacker miljö och härligt väder.

Imorgon är det tävlingsdags för mig och Tudelu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s