Tävlingstisdag

Vilken lyckad tisdag det blev, ikväll kommer jag att gå och lägga mig med ett leende på läpparna. Tudelu presterade bättre än någonsin idag och jag red väldigt bra i andra klassen. Agnes var snäll och knoppade Tudi så att hon kunde glänsa lite extra. Jag har verkligen en grej för knoppade hästar, tycker att det känns som att man har ansträngt sig lite extra när hästarna är knoppade, det är en liten detalj som gör sådan skillnad.

Vi red två klasser, en 100cm och en 110cm. Till första klassen blev det lite oflyt på banan. Jag var inte helt säker på banan och Tudi var piggare än vad jag hade förväntat mig så jag blev hård och orolig i handen vilket gjorde att vi inte fick någon ordentlig rytm. Men vi var felfria och nöjda över att vara tillbaka på banan igen efter vinteruppehållet. Mellan klasserna fick Tudi beta och jag gick banan och förberedde för nästa klass. Tog några språng innan jag gick in på banan och sedan gjorde jag en runda som jag är väldigt nöjd över i 110cm klassen. Red framåt på alla distanser så att jag nästan fick det trångt. Jag hade haft lite svårt att räcka fram eftersom jag inte haft tillräcklig bra galopp.

Det var helt omöjligt för at Tudi att stå still för fotografering så det här är det bästa som blev.

Klasserna idag var enbart bedömning A, vilket innebär att alla felfria blir likaplacerade. Jag och Tudi fick alltså med oss två rosetter hem. Vi ska se om vi kommer att hinna med ytterligare en start här nere på Flyinge innan vi ska åka hemåt igen. Flyinge ska ha en till eftermiddagstävling och det är precis lagom för oss att starta.

Nu kör vi på och samlar rutin på 110cm klasser och hoppas på att kunna starta det med omhoppning när vi kommer hem. Hittills är vi mycket nöjda med det vi har gjort och jag vill inte stressa fram någonting utan känna mig trygg i uppgiften och fortsätta att lära mig hur jag ska rida Tudi på bästa sätt.


img_3653

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s