Tappskokompetens, redovisning och sjukdomsuppgift

Nu vet ni vem ni kan ringa när skorna åker av! För jag har klarat tappskoexamen och det firade vi med kebab och pizza nu på kvällen. En ny liten ponny har även flyttat in i stallet och hela huset har förälskat sig.

Vår första lektion idag var en redovisning om vårt rasprojekt som vi har haft ett tag och vår grupp redovisade om shetlandsponnyer och pratade om vårt besök hos en uppfödare här i närheten och födde upp minishettisar. Samtidigt som vi hade den redovisningen så var bedömdes vi i pedagogiken utav en annan lärare. Nervöst men då var det avklarat och kan läggas åt sidan. Nu blir det fullt fokus inför nästa veckas Genetik-tenta. Den känns nästan omöjlig att klara men om jag lägger ner all ledig tid nu fram till dess så ska det nog gå bra, men de har lagt in en omtenta under terminens sista vecka ifall man inte skulle klara den, men min förhoppning är givetvis att slippa göra omtenta.

Igår kväll fick jag lite panik och lämnade in min sjukdomsuppgift utan att läsa igenom den överhuvudtaget. Men tiden rann iväg lite och orken fanns verkligen inte att göra något mer jobb med den så jag skickade in den och får rätta utifrån den feedbacken som jag får tillbaka sen. Skönt att ha lämnat in den iallafall, en sak mindre att tänka på.

Vad har jag kvar då? En uppgift om arbetsmiljö, den är i princip klar, behöver koppla den lite mer till vilka lagar och regler som finns för att styrka mina påståenden. Ett protokoll från senaste kursrådet ska skrivas rent och skickas in. Sjukdomsuppgiften ska rättas, samt vi ska rätta varandras uppgifter under helgen och sedan ska det göras en redovisning även om detta.

Körningen tillsammans med Aramiz går väldigt bra. Det är så roligt att köra även om vi igår hade lite svårigheter med kommunikationen. Han var alldeles för pigg och hamnade bakom hand när jag försökte hitta ett stöd. Men det berodde som sagt på alldeles för mycket energi, när han fått gå några varv i övningen så började han landa lite mer och vi kunde komma till arbete igen.

Tudi och jag var ute på grusvägarna idag och joggade lite lugnt. Vi satsar som sagt på att hinna med ännu en start i skåne så vi håller igång så gott vi kan. I helgen ska vi besöka galoppbanan är tanken och sedan tänkte jag försöka få hjälp utav Bella med hoppningen under nästa vecka. Men först ska vi fira Valborg och som det ser ut nu blir det en tur till Alnarp med delar utav klassen för att gå på eftersläppet, vi skippar balen som är innan och firar tillsammans istället innan vi ger oss av.

img_3686

Jag säger det igen – Jag. vill. aldrig. åka. hem. (!!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s