Första maj!

img_3762

Valborg var trevligt! Jag bytte dock till mig en stalltjänst på eftermiddagen åt en i klassen som skulle iväg på Bal på Alnarp. Men då tar hon en eftermiddag hos mig nästa vecka när jag ska åka hem ett par dagar. Valborg spenderades iallafall på Vingården där delar ur klassen bor. Tanken var att grilla men ett mulet och stormigt väder gjorde att vi istället stekte maten inne och hade trevligt fram till 23.30 när taxin rullade mot Alnarp för eftersläpp till balen. Betydligt underklädd bland alla balklänningar höll vi igång till taxin gick hem igen innan 03.00.

Efter alldeles för lite sömn fick hästarna komma ut i hagen vid 07.00. Klockan 08.00 var jag på Flyinge och började göra iordning Aramiz för tömkörning. Hippologernas akademiska studentkår(HAS) anordnade en kurs för en utav våra unghästlärare i tömkörning. Det är ju bara riktiga hästnördar som anordnar kurs på sin lediga dag? Det var ett väldigt bra sätt att inleda förmiddagen på och Aramiz som är körhäst var perfekt för mig att jobba med. Han är fortfarande ung och lite svag så det rinner iväg lite ibland och galoppen är väldigt svår att hålla igång men så fin han är. Tömkörning eller longering har jag haft otroligt svårt för eftersom jag knappast kan hantera en vanlig lina så har två linor varit för mycket för mig. Men efter 10veckor unghäst så lärde man sig lite mer och idag kändes det som att vi kom till riktigt jobb på tömmen.

Pluggstugan är igång nu, tenta i genetik på torsdag och det finns tyvärr en risk för att jag inte kommer att klara den. Jag skulle börjat plugga betydligt tidigare men det är lätt att vara efterklok. Jag gör så gott jag kan nu och ser hur långt det räcker. En omtenta är inlagd innan vi slutar i maj så jag har en chans till även om det vore otroligt skönt att klara den första gången.

Om en månad så är det slut. Jag kan inte förstå det, första juni är jag klar med första året på hippologen och flyttar hem igen. Hem till strömsholm, så mycket blandade känslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s