Examen i körning

Foto: Emelie Savelkouls 

Då har vi avklarat den sista examen för vårt första år på hippologen. Aramiz blev badad direkt vid morgonfodringen vid 06.30 och sedan byggde vi bana framåt klockan 08.00 och under tiden hade han möjlighet att torka. Sedan blev han knoppad och friserad ordentligt innan vi körde iväg till grusplan för att ha vår examen. Det började mindre bra på den första rundan med en boll ner och en volt, sedan körde vi två felfria rundor.

Det har varit en fullspäckad dag med få lediga stunder. Direkt när körexamen var klar så åkte vi hem för att hinna få i oss lite mat innan vi åkte tillbaka till skolan för att göra iordning hästar i uppvisningsskick. Jag knoppade om aramiz, klippte hovskägg, ryktade och visiterade honom inför vår hästbesiktning. Efter ett eller två mindre sammanbrott så lyckades jag få till honom i tillräckligt fint skick för att slippa skämmas, det tog bara två duschar och träningsvärk i armarna. Under hästbesiktningen fick vi presentera oss, hästen, lämna in en blankett på de fynd som vi hade hittat under vår visitation samt lämna in en uträknad foderstat. Nervöst men nu var den detaljen avklarad och jag är godkänd!

Imorgon har vi en lektion om doping och sedan en ledig eftermiddag. På fredag är det skolmästerskpen i dressyr och hoppning, där två från varje klass i varje kategori kommer att få rida. Jag och Aramiz blev lottade i dressyr och det blir spännande att se hur det kommer att gå. Vi gör det som en rolig grej!

DSC_0638
Zarina & Nottingham, Emma & Isfajh, Agnes & Isur, Jag och Aramiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s