Some things just fill your heart without trying


Jag blir alldeles varm i hjärtat. Det finns mycket att säga om Tudi men hennes absolut bästa sida är kanske den här. Den lugna och harmoniska sidan och den trygghet som hon utstrålar. Det finns få hästar som jag känt sådan tillit till. Jag gillar kanske hästar med lite mer nerv och med lite mer explosivitet, men det här, det slår kanske allt det andra? Sittande med ryggen mot husväggen i kvällssolen med en Tudelu betande lös på gräsmattan så kändes livet helt plötsligt komplett. Som om ingenting mer någonsin skulle behövas.

Min första storhäst blev en för stor ponny och det känner jag mig enormt tacksam för. Tudi och jag har tillbringat drygt 13 månader tillsammans nu och hon var precis allt det jag behövde när jag bodde i skåne. En riktig klippa, så obekymrad över livet, genomsnäll från topp till tå och en fantastiskt läromästare mitt i det. Det är få gånger i livet som man stöter på den här typen utav hästar, som bara existerar, som alltid är nöjd, som alltid ställer upp och som är mer förlåtande än vad man själv kanske skulle vara om man befann sig i samma sits. Tänk så mycket jag är skyldig henne, för alla gånger hon bara räddar oss för mina misstag?

Vi har hösten kvar tillsammans och sedan är det dags för mig att bestämma hur jag ska gå vidare på hästfronten. Givetvis spekuleras det redan nu och har gjorts ett tag men jag har lagt tankarna på is i och med den rådande höbristen. Jag tror att när rätt häst dyker upp så kommer det att klicka och om inte så var det aldrig menat.

Med det här avslutar jag min söndag, aldrig med söndagsångest utan förbereder istället inför måndagstankarna men dessa tar vi i tu med imorgon. En sak i taget, bit för bit, som ett evigt stort pussel. En dag kommer bitarna falla på plats.

img_5666

En reaktion till “Some things just fill your heart without trying

  1. Så fint skrivet Lisa ❤️Och så fint BEskrivet Tudelus personlighet ,en riktig ’one of a kind’ häst med ett ❤️av guld😍 Finns bara EN Tudelu liksom👌🙏🏻

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s