There is no substitute for hard work

Och där var vecka 28 redan slut och idag var det klass 2 varning på grund av värmen. Klockan ringde 05.00 imorse och vid 06.00 var jag påväg mot stallet för att släppa ut hästarna. Redan vid den tiden var det varmt med T-shirt. Vi har haft över 30grader och hästarna tyckte att det var på gränsen.

Två hästar hann jag med att rida på förmiddagen i ridhuset där det är en aningens svalare, det är åtminstone inte en stekande sol och vi kommer undan från bromsen och flugorna. Mosse fick inleda och han sköter sig som varje gång jag ridit galant. Jessy har jag bara ridit ute förut och nu var det första gången det blev dressyr. Mycket jobb med rakriktningen då han har en bog som drar sig till höger och då släpper han vänstertygeln. När det började bli lite mer lika känsla i båda händerna så var det som att poletten trillade ner och han blev fantastiskt fin! Jag hör fortfarande vår dressyrtränare Mettes röst i huvudet, ”driv fram hans svaga bakben”, ”Takt, takt”. jag har iallafall försökt att ta till mig av allt det vi lärde oss på ridteorin även om det mesta tyvärr har blivit något slags blurr efter att allt annat kom ivägen där nere. Jessy är iallafall en liten favorit hos mig, som en het ponny med en hjärna som alltid går på högvarv. Det passar mig alldeles utmärkt. Fanns nog inte en fläck på kroppen som var torr på honom efter att vi hade ridit klart men han kändes väldigt nöjd och det är det viktigaste.

Nu har jag spenderat en del utav eftermiddagen hemma och nu ska jag titta ikapp på nations hoppningen som jag missat. Ikväll åker jag ut till Tudelu och tar hand om henne. Nästa helg är det dags att rida igång henne igen.

Veckorna går fort nu men jag känner ingen stress för det mesta har löst sig. Många bitar faller dagligen på plats och jag tror att den här sommaren blir precis allt det som jag behöver. Nu jag har flera dagar ledigt nu kommande vecka som jag tänker spendera i solen och i stallet. Jag ska äta lite för mycket glass och njuta av friheten att kunna lägga upp dagarna precis hur jag vill. Försöka ha ett riktigt sommarlov, sådana man hade som liten. Nu är det inte långt kvar till augusti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s