v.29


Det har varnats för extremt varma temperaturer i Västmanland, igår var det nästan olidligt varmt för både människor och för djur. Vår utomhustermometer visade upp mot 38 C’ och tydligen var det även farlig UV-strålning mellan klockan 11-16.00, det innebar att jag höll mig inomhus större delen utav dagen.

Framåt eftermiddagen åkte jag ut till Tudelu och hästarna hade fått komma in tidigare med tanke på värmen, men vi hade nog närmre 30C’ inne i stallet också. I den här värmen är jag väldigt glad över att jag har hittat ett sätt att få Tudi att dricka ordentligt, sedan en tid tillbaka får hon betfiber med nästan 20liter vatten och det sveper hon på några minuter blandat med sina linfrön som hon har ätit sedan hon fick förstoppning innan vi lämnade Flyinge. Hon har även sedan vi flyttat hem vattenhink i boxen trots att hon har vattenkopp och nu under dessa extremdagar har hon faktiskt druckit upp hinken varje dag, vilket hon inte alls gjorde när vi precis kommit hem.

Vid 21.00 tiden var jag ute hos Goldie som är en ponny jag hjälper till att rida extra. Vi byggde upp en ordentligt övning för honom där vi tränade på att vänta mot hindret och landa i balans. Mycket svårare än jag trodde att det skulle vara och vi fick traggla betydligt mer än tänkt, men det ger resultat och det är det viktigaste.

Denna morgon inledde jag i stallet hos Callie med ett pass på banan med små hinder. Nu när vi har lärt känna varandra har jag svårt att minnas hur hon drog flera varv i full galopp runt ridbanan på provridningen i maj?

Jag önskar verkligen att jag kunde jobba såhär någon gång i framtiden. Med hästar dagarna i enda. Att jag vore tillräckligt duktig för att kunna leva på det, kunna utbilda och bara andas häst från tidig morgon till sen kväll. Vi fortsätter att jaga våra drömmar, en dag kanske de slår in och tills dess lägger jag allt på erfarenhetskontot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s