Tisdag


Jag älskar när saker bara fungerar, när man är inne i en period där saker klaffar. Det är kanske då man ska ta tillfället i akt och bara njuta, inte fundera och reflektera så mycket. Bara låta livet fyllas med mening och glädje.

Jag började dagen tillsammans med dessa två grabbar i ridhuset där de fick gå varsitt ordentligt dressyrpass. Mosse, hästen till höger, fick inleda och med en hel tempoväxlingar så blev både han och jag trötta i kroppen. Jessy var nummer två och han samlade tillräckligt med poäng för att åter ligga på pluskontot efter helgens bravader när vi fick möte av ett gäng islandshästar som var och tävlade på Löten, då hade jag lika gärna kunnat tugga grus när han antagligen trodde att grusplanen var invaderad av utomjordingar. Han är en favorit i stallet så det krävdes egentligen inte mycket av honom för att åter komma ikapp. Han har mycket i huvudet och ibland spinner hjärnan iväg, men när det blir rätt då blir det väldigt bra.

Tudelu och jag red ut en sväng i kvällssolen idag. Vi passade på att frisera svans och hovskägg, rykta lite extra och göra det pysslet som man kanske annars blir tvungen att prioritera bort när tiden inte räcker till. Man har ju blivit drillad ett år på Flyinge med att hästarna ska vara i uppvisningsskick, hemma är man kanske inte precis lika noga, där friserade vi hästarna var tredje vecka och såg till att de såg fina ut. Tudi brukar få nöja sig med att bli kollad inför tävlingar.

En annan rolig sak är att jag numer också är bilägare! Det var verkligen på tiden med tanke på att jag snor mammas eller pappas bil varje dag och behöver en egen nu till hösten när skolan börjar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s