Några bra dagar


Tänk vad glad man kan bli av att sitta upp på en ponny. Kanske kommer jag aldrig riktigt att växa ifrån det här? För min ponnytid var bland det bästa jag kunnat föreställa mig samtidigt som den bytte riktning ikapp med vinden. Jag fick chans att låna väldigt många ponnyer som ofta bara stannade i månader upp till ett år vilket såklart är både nyttigt och tråkigt. Nyttigt för att jag fick chans att rida väldigt många olika hästar och tävla i flera utav de grenar som ridsporten erbjuder men också tråkigt eftersom jag ofta blev av med hästarna  när det började gå bra och för att jag sällan kunde planera för ett helt år framåt. Känslomässigt så finns det ingen häst som inte fastnat i hjärtat även om de var flera utav hästarna som inte alls passade mig, min ridning och det jag ville göra.

Igår fick jag sitta upp på Emmas ponny, Suzie, som jag startade på en tävling under 2016? Vi hoppade en liten bana och tanken är att jag ska försöka hinna hoppa henne något mer senare. Får jag rida in mig lite på henne så kommer nog några saker att falla på plats.

Det är inte många dagar kvar utav denna vecka. Idag har jag jobbat, hunnit med att fixa Tudelu på morgonen och ikväll ska jag rida Goldie när den värsta värmen har lagt sig. Imorgon jobbar jag på eftermiddagen och Tudelu ska fixas tidigt på morgonen. På lördag är det tävling och söndagen är mindre planerad men den håller jag öppen tills vidare.

Jag förbereder för övrigt för avresa nästa vecka. På tisdag åker jag iväg för att jobba på ett ridläger. Ridlärare är antagligen långt ifrån min starka sida men ibland måste man kliva utanför sin trygghetszon och bara våga ta steget. Jag tror att den värsta nervositeten kommer att släppa så fort man öppnar munnen och att efter några lektioner kommer det att kännas betydligt lättare. Min tanke med framtiden är inte att bli ridlärare men det är alltid en rolig erfarenhet att ha med sig i bagaget och att kunna jobba extra med undervisning vid sidan av skolan eller det framtida yrke är kanske inte heller helt fel? Sedan är det en bra erfarenhet att ta med sig till när skolan börjar igen där vi kommer behöva hålla lektioner samt göra praktik på en ridskola.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s