Och kvar blev jag

DSC_0307

Det efterlängtade regnet smattrar mot rutorna, åskan gör sig hörd med jämna mellanrum och luften känns genast lättare att andas. Varje gång det dånar till någonstans i bakgrunden blir jag påmind om att jag inte längre har någon tid att passa. Att vädret den här kvällen inte har någon betydelse eftersom stallet ekar tomt. Ridhjälmen ligger här hemma på hyllan och stövlarna står inställda i en garderob mitt i de renoverings-kaos som vårt hus just nu består av. Jag behöver inte åka någonstans.

Varje morgon i alla år har jag haft någonting att kliva upp till. Det har varit min frihet att spendera otaliga timmar i stallet. En flyktväg från måsten och problem. Jag minns mitt 16åriga jag som kunde borsta i timmar, fläta manar och duscha hästar -så länge att det blev för mörkt för att hinna ut och rida. Jag har prioriterat bort så mycket annat att jag inte riktigt vet vad det är man gör när man inte har häst. Vad gör människor som inte viger sitt liv åt ett passionerat intresse?

Min magkänsla säger att hästfrågan snart kommer att vara löst, det är förhoppningen iallafall. För bara efter en dag utan att behöva tvätta bort skiten under naglarna gör att det kliar i fingrarna. Redan imorgon sätter jag foten i stigbygeln igen, på en häst jag ”känt till” i många år men aldrig ridit. Just nu är jag öppen för alla förslag men det här blir nog en rolig utmaning, all ridning jag får i kroppen är positiv och jag fortsätter drömma om en framtid där jag kan leva på detta.

Tudelu på Sundbyholm igår när hon åkte med lastbilen till sin nya familj. 

Imorgon åker jag även iväg för att jobba på ridläger som ridlärare, hur sjutton ska det gå? Jag intalar mig att det kommer att gå bra. Att jag kommer ta ytterligare några steg utanför min komfort-bubbla och att jag kanske kommer att få en boost inför år två på Strömsholm där vi ska lära oss hur vi ska agera inför en grupp elever. Jag ser det här som ett ypperligt tillfälle att utveckla dessa färdigheter som jag faktiskt bara kan få genom att göra det. Det blir spännande och förhoppningsvis otroligt roligt. När jag kommer hem igen väntas mer ridning och redan helgen därpå är jag tillbaka på ponnytävling igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s