Your best life begins the day you take responsibility for it

IMG_5765

Kanske låter jag min maniska sida ta över. Den som vill och vill och vill, tills energin tar slut och livet går på tomgång. Som ett litet barn i baksätet på bilen med tanken helt fokuserad på destinationen och upprepar frågan ”när är vi framme?” innan tröttheten tar över och kroppen tillslut stänger av. Men det är den sidan hos mig som jag både älskar och hatar, den är fantastisk och den påfrestande. Den vill aldrig ge upp, den vill alltid pressa bara lite till, det är den som alltid promenerar längs med klippkanter, balanserar i tron om att det är omöjligt att tappa balansen. Det är den sidan av mig som ständigt leker med livet.

Varje dag bygger jag på mitt pussel, ett pussel som speglar mitt liv, som speglar mina drömmar, mina mål, min framtid och mitt förflutna. Jag lägger bit för bit. Bygger utan att veta motivet, kanske är det därför det tar sådan tid att lägga ett sådant pussel?

Idag är lyckan total, trots att jag sitter i flätade utemöbler i ett mulet Sparreholm, lite för kyligt på kvällskvisten för den T-shirt som jag envist har på mig. Men det är sommar och jag vägrar acceptera att vädergudarna äntligen vill besvara önskan om regn. Här sitter jag eftersom uppkopplingen inte räcker så långt som till mitt rum. Jag kommer att berätta mer om varför den här dagen är så speciell, jag lovar er, det här kommer att bli så bra.

Jag ser mig själv parkera bilen på Strömsholm i höst när studierna börjar igen och jag ser mig själv trivas med tillvaron som jag kommer att skapa. Strömsholm har verkligen inte varit självklart för mig men nu börjar jag vänja mig vid tanken. Börjar vänja mig vid att jag kommer att spendera dagarna i min barndomsmiljö, på vackra strömsholm, lång ifrån Skånes platta landskap och långt från Flyinges gamla byggnader. Men förstår att det här kommer att bli bra. Det kommer vara utmanande och det kommer att vara roligt.

En reaktion till “Your best life begins the day you take responsibility for it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s