Soltimmar, vacker miljö och spralliga föl

img_6304

Första lediga dagen på länge känns det som. Det är välbehövligt med dagar där man bara kommer ikapp, med tankar, planering och vila. Jag fick inleda med en sovmorgon, och även om ögonen vaknade som på beställning så var det skönt för kroppen att bara ligga kvar i sängen utan att fundera över vad klockan blev. Milan med sina trippande hundtassar hördes på det nya golvet i hall och kök. Ibland kom hon in för att påminna mig om att hon faktiskt också var vaken.

Hon fick sedan följa med på utflykt till Strömsholm där jag mötte upp en klasskompis för fika på Markan i det soliga vädret. Efter en del vandrande runt området så känns det ännu bättre att skolan snart kommer att börja. Bland vackra byggnader på en anläggning som har allt och lite till. Tänk att träna hoppning på stallplan eller rida dressyr i Stora ridhuset och där emellan någonstans hinna med att köpa kanske Sveriges godaste kladdkaka innan man springer vidare för att lyssna på en intressant föreläsning. Det kommer nog bli bättre än vad jag vågat föreställa mig.

Fattig som tusan så beställde jag hem ett par nya ridstövlar. Det börjar dra ihop sig för skolstart och dessa behövs verkligen då mina gick sönder i våras. Tyvärr blev det en beställningsvara som tar cirka sex veckor. Men förhoppningsvis kommer det att bli bra när de väl kommer.

Eftermiddagen spenderade jag i stallet. För trots att jag inte har någon egen häst finns det alltid någonting att pyssla med. Fölen fick prova på ett par språng över bommar och sedan tränades de i hantering med grimma och grimskaft. Intensivträningen har börjat med en förhoppning om att de ska kunna springa i grimma och grimskaft innan månadsskiftet. Men omöjligt känns det verkligen inte.

DSC_0504DSC_0268DSC_0070

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s