Framtiden har flyttat in

img_6048

Säg hej till min nya kompis. Välkommen hem säger jag till Bisquit Nabab SA (SWB), ett sto efter Bengt Nabab – Callahan, född 2016, alltså 2,5 år gammal. Uppfödd hos Stall Axelsson i skåne.

Ibland måste man följa hjärtat och göra det som känns rätt för stunden. Våga tro på sin magkänsla och kanske även våga ta det där osäkra steget för att se om man klarar av att stå på egna ben. Det här var långt ifrån planerat men jag påminner mig själv om att mina planer ändå aldrig går som jag önskar att de skulle.

Jag började leta häst redan tidigt i våras för att se vad som fanns ute på marknaden men en unghäst var kanske från början inte min tanke. De enda kraven jag egentligen hade var att det skulle vara ett sto och att hon skulle vara liten. Jag önskade att köpa mig en tävlingshäst och började min jakt i åldrar kring 8år men med tiden jobbade jag mig neråt. Till sommaren började jag se mig för efter 3-4åringar och vi var och tittade på två hästar innan jag la letandet på is under en period, tänkte att jag ändå skulle ha Tudi under höstterminen. Sedan dök hon upp, bara några timmar efter den lyckade provridningen med Tudelu. Dagen därpå var hon i princip bokad.

Tänk att man kan falla så pladask för en annons med bilder på en häst som föl, få några bilder från sommarbetet mejlat till sig och sedan bestämma sig för att hon ska bli min.  Nu börjar resan att lära känna henne och det känns som att framtiden redan är här. Jag tänker på hur mycket jag tyckte om fantastiska Alice som jag tillbringade unghästblocket tillsammans med, så mycket glädje som jag kände och hur mycket jag lärde mig om mig själv under den tiden. Kanske berodde det på att Alice kom in under en period där det var väldigt mycket med allt annat och att hon fick mig lägga fokus på rätt saker. Det ska bli så roligt att göra om den resan med en häst som är bara min egen.

Det här känns så rätt som det kan bli. Ibland måste man ställa saker mot varandra och prioritera sig själv framför annat. Jag kommer tyvärr inte att kunna tävla under den kommande tiden men det kommer att ge mig möjligheten att lägga den energi som krävs på att klara skolan på ett bra sätt. Det var något utav de sakerna jag kände att jag gick miste om under första året på Flyinge. Det fanns för mycket som jag önskade att jag skulle ha hunnit och orkat med samtidigt som jag ville lägga den energi jag hade på Tudelu och prioriterade därför bort skolan i viss utsträckning, speciellt på slutet. Jag kommer att kunna avsluta mitt andra och mitt tredje år på hippologen med vetskapen om att jag har en häst som väntat på mig.

Jag är lycklig, så lycklig att jag spricker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s