Bygger vidare på mitt pussel


Hjärtat talar sitt tydliga språk. Jag är så extremt lycklig över att vara hästägare igen. Jag förälskade mig i en idé om vad det skulle innebära att rida in sin framtida kompis. Utan att överhuvudtaget sett henne i verkligheten så hade jag bestämt mig för att det här skulle bli bra, för mig och för de liv som jag har framför mig. Det skulle kanske lösa en del utav de knutar som jag fortfarande kämpat med att lätta på.

En gång tidigare har jag varit hästägare och det var när vi hade Krypton. Jag antar att alla som läser redan vet hur det slutade. Till saken hör att med honom var det annorlunda, han flyttade hem till mig när jag var 15år och året därpå så köpte vi honom. Då hade vi hunnit rida ihop oss och tävlat en del, vi var anmälda till vår första LA/110cm och vi hade placeringar i LB/100cm. Jag kände till alla hans förtjänster men också hans svagheter. Det var ett genomtänkt beslut som hela familjen var delaktiga i men ändå gick det inte som vi hade önskat. Efter det lovade jag mig själv att jag aldrig skulle låta någonting bli så viktigt som han hade blivit för mig. Aldrig mer skulle jag vilja äga en häst och därför har jag varit nöjd med att alltid rida och träna andras hästar. Aldrig mer bära någons liv på sitt samvete.

Men nu står jag här, med ett papper som säger att jag äger min första storhäst, något som jag för bara några år sedan hade sagt tvärnej till, jag skulle ju bara rida ponny. Med ett hjärta som klappar för hästar och för ridsporten, trots alla motgångar och all otur som jag har haft. Det var nästan som att allt behövde gå helt åt helvete för att jag skulle inse hur viktigt det här var för mig.

Jag ser fram emot det som väntar. Ser fram emot att vara med från början, göra samma resa som jag gjorde tillsammans med fantastiska Alice i våras men nu med vetskapen om att det här gör jag för mig själv, denna gång helt utan prestationsångest. Det här kan inte bli annat än bra.

IMG_8651

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s