En enda vecka kvar

7

En vecka kvar innan sommarlovet byts ut mot vardag igen. I tre hela månader har tiden tickat och jag har stundtals nästan upplevt att den har stått still, att jag har trampat runt på samma punkt, vänt och vridit mig i väntan på förändring.

Men det har varit de mest välbehövliga månaderna någonsin. För jag behövde landa med mig själv, landa i vad som skulle byggas upp till en ny vardag och ta tag i del saker. Jag behövde beta av min lista samtidigt som jag bara behövde ta mig tiden att andas. Smälta hela året i Skåne och fundera över vad jag själv ville göra med hela upplevelsen.

Jag passade på att tävla tillsammans med Tudelu när jag äntligen kunde få hjälp att köra henne på tävling. Utan några vidare höjdarresultat visserligen men det var roligt att komma ut igen. Sedan slog extremvärmen till och hon fick sommarlov och sedan gick det fortare än kvickt innan hon stod på lastbilen påväg mot Umeå och jag stod hästlös. Men det löste sig fort, medan jag stod i ridhuset och höll i ridlägrets sista lektion så fick jag meddelande om att Kakan hade gått igenom besiktningen och det var dags att boka en bussresa från Skåne till Strömsholm. En lång resa för en två-åring som hon tog med största ro.

Sedan var vi här, sommarens sista vecka och helt plötsligt känns det som att dagarna runnit iväg, att jag borde hunnit med mer. Jag vill tillbaka till skolan nu och jag är glad att jag känner så. Jag hade gärna spenderat alla åren på Flyinge, långt hemifrån. Men jag behövde den här andningspausen och komma hem, till självklarheter och till bekanta ansikten. Jag är helt övertygad om att när vi ska samlas på uppropet på måndag kommer det att kännas bra, förhoppningsvis bättre än bra. Tillbaka till klassen och tillbaka till en utmanande miljö där vi kan suga åt oss kunskap som svampar, för jag vill ju trots allt jobba med det här i framtiden – på ett eller annat sätt.

DSC_0355

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s