Dags att börja förskolan

DSC_0638

Då var det dags att påbörja operation inridning av Kakan. Med lite hjälp av Agnes från klassen så åkte benskydd, sadel med stigbyglar och sedan även en inspänning, i form av en gummisnodd, på. Dagens jobb blev några varv åt varje håll i paddocken i longerlina och efter det kunde vi konstatera att inspänningarna hjälpte till med att hålla den rätta galoppen och att drivhjälpen från Agnes gjorde susen. Jag och Agnes tillbringade unghästblocket ihop och det kommer med många fördelar eftersom vi båda vet vad vi vill och vi behöver därför inte kommunicera speciellt mycket. Det bara fungerar helt enkelt.

Roligt är också att hon kunde ha min sadel som jag haft på ponnyerna, eventuellt att jag får värma om den senare för att göra det bredare, egen sadel får hon när hon är stor nog för det. Sadelgjorden jag köpte till Gabina på 110cm satt som en smäck och benskydden i storlek ponny fungerade också bra. Idag provade jag ett täcke för att se vilken storlek hon hade, 135cm satt jättebra. Det är nästan så att man kan tro att det är en ponny jag har köpt.

Planen tills vidare är att ett par framskor ska slås på så fort som möjlighet finns eftersom hon sliter så mycket eftersom vi har grus överallt. Sadla och tränsa kan jag göra själv och ddet känner vi oss trygga med samt att longeringen fungerar bra. Ska fortsätta med inspänning ett par gånger till och sedan ska jag börja introducera tömkörning. Jag upplevde att tömkörningen gjorde väldigt mycket under vårt unghästblock eftersom hästarna förstod handens signaler från marken innan vi kom upp på ryggen. Om allt fungerar som det ska är det bara att börja hänga på henne innan det är dags för uppsittning. Hon är otroligt nyfiken, trygg och arbetsvillig vilket gör det hela ännu roligare. Det känns som att när jag väl kommer igång så kommer det att gå fort.

Jag är verkligen så nöjd med det här beslutet. Att köpa en häst osedd via telefon kunde inte ha slutat bättre. Att välja en ålder på häst som jag egentligen inte hade tänkt mig för att kunna ge mig själv en chans att fokusera på skolan den kommande tiden var ett bra beslut. Samtidigt så fick jag hem en häst som var mer än vad jag hade tänkt mig. En härlig och mysig personlighet som kommer bringa mig mycket glädje i många år, jag är lyckligt lottad, minst sagt, men mitt hjärta behövde det här – mer än någonting annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s