Lycka, Löshoppning och intro-vecka


Varför känns det som att mitt hjärta smälter? Jag är bara så otroligt glad i den här hästen. Partisk? Ja antagligen, men vad spelar det för roll, egentligen. Tanken är ju att hon ska förgylla mina dagar i många år framåt så att jag tycker om henne är en förutsättning för att det ska fungera. Det känns bara som att saker satt sig tillrätta och att jag äntligen bara kan njuta av att veta att hon är min, bara min. Det känns såklart speciellt efter att i så många år lånat hästar av andra. Jag har haft så bra hästägare genom åren men det är såklart skillnad.

Dagens arbete för Kakan blev löshoppning, inte alls många språng men det var roligt att se henne på hinder. Hon förstod snabbt vad som skulle göras och jag fick se precis vad jag ville se. Härlig inställning och kvick i fötterna. Jag ska försöka att löshoppa lite mer regelbundet i höst. Jag filmade de två sista sprången när vi hade höjt och där märkte vi att hon började bli lite trött, de första sprången var hon som en kula skjuten ur en kanon och mattades av lite så sedan avslutade vi med ett varv på låga hinder igen.

Introveckan i skolan fortsätter och idag hade vi vår första lektion i Pedagogik och gick igenom kursens upplägg, examinationer och inlämningar. Eftermiddagen spenderades i ridhuset där vi kollade på en Demo om säkerheten på anläggningen som är en del utav Hästpolicyn som Riksanläggningarna har gemensamt. Det mesta sitter i sedan Flyinge men tåls givetvis att upprepas. Imorgon har vi introduktion i Företagsekonomi och sedan Demo i hoppning – fortsättning följer.

img_6866img_6867

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s