Riksutställning hos ASRP

img_6815

Avelsföreningen för Svensk Ridponny (ASRP) höll riksutställning i lördags i Sigtuna. Dit åkte vi med två ston + två föl för att visa. Första gången jag är med och ställer ut, roligt och en nyttig erfarenhet att ha i bagaget.

Vilken utdelning det blev för gruppen. De båda fölen startade i samma klass där Gazano (e: Gasque – Red Crescent) plockade hem segern hos hingstfölen trots att han i princip bara ville visa upp sin galopp inne i ridhuset. Andra placeringen lyckades Conway all star (e: Converse all star – Pondus) knipa åt sig vilket innebar att båda två gick vidare och fick tävla även mot stofölen om titeln Bästa föl. Där tog de återigen en första och en andraplacering. Då gick de alltså igen vidare till att tävla om Best in show. Stona visades i olika klasser för olika åldersgrupper. Red Moon som är mamma till Gazano tog hem segern för Bästa äldre sto och Ponderosa kom tvåa i sin grupp för yngre ston. Alltså även dom båda vidare att tävla i Best in show klassen. Där plockade tyvärr ingen någon hög placering men det var ändå väldigt roligt. Gamäng (e: Gasque – Samurai) som är helbror med Gabina jag hade tidigare var också med och placerade sig tvåa bland unghästarna.

Det blev en lång dag i och med att hästarna gick vidare hela tiden. Min klocka ringde vid 05.00 den morgonen för att jag skulle hinna med att knoppa alla manar. Fölens manar var inte speciellt roliga att få till men de stod förvånansvärt snällt under den tiden det tog för mig att få ordning på det. Jag tror att jag somnade lika gott som hästarna gjorde den kvällen. Kroppen krävde sömn efter att ha stått upp alldeles för många timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s