Ett gäng hästar senare

Stegräknaren slutar på 28000 idag. Minns på Flyinge där man låg över 30 000 i princip varje dag. Jag har dragit ner på stegen över sommaren men antar att när stalltjänstveckorna kommer igång på Strömsholm är vi tillbaka där igen.

Två hästar ridna på förmiddagen. En tur till slottet med travjobb medan Jessy och jag tränade galoppfattningar i ridhuset. Med ett stort leende kunde jag rida därifrån efter att ha satt den där högergaloppen varje gång. Det har vi jobbat hårt för men nu bara föll det på plats, efter gårdagen behövde vi det. Då blev han även förlåten för att han vägrade komma in från hagen innan ridpasset också. Som jag tycker om den hästen, inte mycket för världen egentligen men han får mig alltid på gott humör.

En snabbtur till nästa stall efter jobbet där jag fick sitta upp och rida en ponny som har krånglat lite med att rida från gården, mycket smärtfritt idag så vi provar en gång till en annan dag. Efter en timme där var jag redo för att åka ut till min egna stjärna.

Nu har vi testat att tömköra. Sättet vi fick lära oss att tömköra i våras i unghästblocket innebär att trär ytterlinan genom stigbygeln och sedan bakom rumpan så att den vilar på haserna. När vi släpper ut hästarna på volten ligger linan på korset och ramlar sedan ner när de börjar trava. Det blev inte lika dramatiskt här som det blev första gången Alice fick känna linan på sina bakben, då var vi två som höll tills hon lugnade sig. Kakan satte som väntat av i galopp när linan föll men efter ett par varv hade chocken lagt sig och jag kunde leta fram ett stöd på yttersidan. Ett par gånger med det här jobbet så kommer vi ha fått en bra hjälp med styrningen tills det är dags att rida självständigt. Skrittade av henne på en stig i skogen för att hon ska fortsätta lära känna omgivningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s