May the flowers remind us why the rain was so necessary

Träden börjar förlora sin färg, de gröna bladen bleknar och gulnar lite mer för varje dag. Sakta men som på beställning kommer de snart att samlas på marken och då vet vi att hösten har anlänt. Just idag blåser det sådär kyligt att det letar sig in under kläderna samtidigt som solen värmer skönt de gånger den beslutar sig för att kika fram bakom det oregelbundna molntäcket som följer vindens riktning.

Jag kan trots det här inte låta bli att le. Jag har vaknat på bra humör flera mornar i rad nu, trots att jag somnat med andra tankar på minnet, och det känns underbart att inleda dagarna så. Det sätter standarden för resten utan dagen.

Inser att mitt liv kretsar kring unghästar och det kliar i fingrarna varje dag när jag står på marken och ser på den delen utav klassen som befinner sig i hoppblocket. Som tränar distanser, anridningar och annat roligt på utbildade hästar. Själv fick jag uppleva lyckan på hinder igår när min skolhäst Hjärtat, 3år, vingligt och osäkert hoppade en mindre bana på fyra språng där det ingick vattenmatta, sockerbitar och ett plank. Hindren låg inte över 30cm men det är den hoppning som jag får njuta av just nu, antagligen hennes första språng i livet med ryttare på ryggen. Det kommer att bli en rolig utveckling i slutet av vårt unghästblock, det är en sak som är säker.

Glädjen tar aldrig slut när jag får umgås med Kakan på eftermiddagarna. Även om vi egentligen inte gör mycket så är det tillräckligt för att både hon och jag ska få vår dagliga dos av umgänge. Igår knäppte vi av longerlinan och vi travade våra första varv runt paddocken. Det krävs inte mycket för att göra hela min vecka. Min förhoppningsvis framtida tävlingskompis och just nu en individ jag tycker fruktansvärt mycket om. Vad mer kan jag egentligen önska?

Nu ska jag dyka in i texter inför nästa veckas seminarie, någonting jag hade förträngt men insåg att det var dags att ta tag i om jag vill vara någorlunda förberedd.

img_7253img_7250

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s