Njuter av verkligheten


Ännu en vecka lider mot sitt slut. Tiden rinner som sand genom händerna, mjukt och nästan omärkbart. Jag har haft min första HAV-vecka(Häst och Anläggningsvård) på Strömsholm och nu vaknar jag på rutin klockan 05.00 och är nästan redo att lägga huvudet på kudden klockan vid 20.00. Stalltjänsterna är otroligt lättjobbade vilket gör att mornar går fort utan att det känns stressat. Vi tar hand om våra egna hästar samt den aktiva grupphästhållningen några dagar i veckan. Lunchstalltjänsterna delar vi tillsammans med årskurs 3 och vi har antingen morgon eller eftermiddagsstalltjänst. Det underlättar verkligen.

Kikade även idag på hoppgruppen som red nere vid slottet innan jag hade lektion med min unghäst. Hjärtat sätter verkligen mitt tålamod på prov, jag trodde verkligen att jag hade ett bra tålamod men inser att det kommer att vara det dubbla när blocket är slut. Påminner mig ständigt om att det kommer att bli bra och att jag bara behöver vänta ut det. Tycker väldigt mycket om henne och det är bara poletten som ska trilla ner och det kommer den att göra.

Avslutade skoldagen med att rida lektion på en gymnasiehäst, Quite Cool. Vi har börjat med undervisningsmetodik och några från klassen höll sina första lektioner idag, både för oss och för eleverna på gymnasiet. Min tur blir först om några veckor så den nervositeten skjuter jag framför mig ett tag till. Jag gissar på att jag kommer att känna mig otroligt obekväm i ridlärar-rollen men det känns tryggt att jag fick möjligheten att prova på det redan i somras, det kanske gör det hela lite enklare, det är vad jag tänker intala mig iallafall.

Kakan får två dagars ledighet med tanke på hur stora steg vi har tagit i veckan. De första travstegen utan ledare i onsdags och igår gjorde hon en strålande löshoppning där hon rättade sig otroligt fint efter att ha kommit in för starkt och rivit sista hindret. Gången därpå backade hon av och hoppade väldigt trevligt. På söndag är min tanke att skritta ut för första gången med ryttare på ryggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s