Berätta nu om världen, var det bättre än du trott?

img_7375

Igår var det en månad sedan hon klev ur lastbilen här hemma på stallplan. Hon tog hela rampen med ett stort hopp och stod sedan som ett ljus medan jag betalade för den åtta timmar långa resan. Det har varit en stor omställning för henne som gått ute i stor grupp till att komma in på box med nya rutiner. Hon har tagit varje dag med ro och efter idag vill jag nästan påstå att hon kan betraktas som inriden.

Idag red jag andra gången lös efter att hon har haft tre dagar ledigt från ryttare. Nu hänger jag inte många sekunder över ryggen innan jag lägger över benet och sitter upp. Kontakten med munnen var mycket bättre och det kändes lätt att rulla in i galopp. Jag känner mig trygg i sadeln och hon känns trygg med situationen. Många förberedelser är gjorda redan från marken och då blir jobbet från ryggen inte alls speciellt märkvärdigt. Det här gick betydligt fortare än väntat och då har jag tagit det väldigt lugnt eftersom vi bara jobbat ett fåtal dagar i veckan under dessa veckor.

Min tanke nu är att vi ska rida ett par gånger till. Ta någon mer galopp i paddocken innan vi ska ge oss ut för att se någonting annat. En vecka till kanske räcker innan det är dags för henne att få lite ledigt. Men ut på tur ska vi definitivt mer än en gång innan hon ska få tid att smälta allt det som hon lärt sig. Jag får försöka lura med mamma ut så att vi kan få ledhjälp en kortare tur runt gården och sedan ska jag hitta en draghäst som kan lotsa oss runt en lite längre sträcka.

Hon gör mig lycklig, varje dag, hela tiden. 

img_7378img_7376

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s