27/9


Sena kvällar, massa häst och obefintlig tid. Det skulle väl sammanfatta de senaste dagarna. Jag har ridit flera hästar extra nu i veckan utöver min skolhäst Hjärtat och min egna Kakan. Jag passar på eftersom unghästridningen inte räcker för att stilla min hästabstinens.

Hjärtat har gjort två jättebra ridpass, både igår och förrgår. Styrningen är på gång och med ett hinder framför näsan så har vi plötsligt framåtbjudning, hon vet med sig att stammen talar för att hon är hopphäst. Ytterligare några veckor på det här och examen i remontblocket känns inte helt så långt borta som den gjort den senaste tiden. Kakan, efter sina tre ridpass med ryttare på ryggen, ligger tyvärr före Hjärtat i ridbarhet så nog har Hjärtat att jobba vidare på.

Kakan är somsagt riden tre gånger utan ledare nu. Igår red vi i båda varven i alla gångarter och hon gör det som om hon inte gjort annat. Vi red sedan ut en sväng och även där är det som att hon är född till skogsmulle – det hoppas jag dock inte stämmer. Vi rider vidare i helgen och ser vart vi hamnar.

Terminens första Hästbesiktning är gjord där hästarna ska visas i uppvisningsskick. Hjärtat som stod stilla som ett ljus får högsta betyg i uppförande, på hennes egen skala. Sedan får jag träna vidare på att presentera hästen på ett mer korrekt sätt. Men nu var det gjort och vi bockar av ännu en sak från listan över årets måsten och hållpunkter, det betyder att vi är påväg. Kan inte minnas att jag varit hemma innan mörkret lagt sig en enda kväll denna vecka, men det är roligt och jag njuter av skiten under naglarna och värmen från en mjuk mule.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s