Välkommen oktober


Måndagslyckan blev gjord bakom två spetsade ponnyöron. Det är ett bra sätt att inviga den nya veckan och också månadens första dag. Träden har gulnat och extra tydligt var det när solen letade sig fram mellan molnen. Skolveckorna här går fort, kanske lika fort som de gjorde i Flyinge. Kanske kommer vi sitta här i vinter och undra var tiden har tagit vägen och i vår kommer vi önska att vi hade tagit tillvara på dagarna bättre.

Min unghäst Hjärtat imponerade ytterligare en gång. Nu har hon överträffat sig själv varje dag sedan förra tisdagen. Med en påbörjan till kontakt har jag travat på volter och det sitter nog inte långt inne nu. Ackurat fortsätter att göra mig glad i skolan. Han är allt annat än vad jag skulle önska mig hos en egen häst, stor som ett höghus, långsam modell och en aningens för grov för min smak så bjuder han på en fantastiskt känsla. Jag rider med ett stort leende varje gång och det är knappt så att jag vill sitta av. Fortsätter med honom i veckan.

Inställda lektioner på eftermiddagen gjorde att jag och Goldie hann ut i höstsolen. Ute på fältet kunde vi rida lösgörande arbete, mycket mycket galopp, tempoväxlingar och sidförande var några av sakerna vi la fokus på idag. Efteråt skrittade vi ut en sväng. I och med det inställda lektionerna hann jag även med att umgås lite extra med Kakan som fick bli pysslad med i hagen istället för på stallgången.

”Det är något med utsidan på en häst som är bra för insidan hos en människa.” – Det stämmer verkligen. Just nu är jag som ett barn på julafton. Omringad av allt det jag tycker om, lycklig över hur bra saker faller på plats och hur enkelheten i varma hästmular kan göra dagen så otroligt mycket bättre.

Nu 19.57 är det dags att börja bocka av listan med måsten och arbeten. 

10430488_10202531884281612_5386707872532292059_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s