Dags att sparka in helgen

img_8159
En liten del av HP2 – Åse, Moa, Elin, jag, Agnes och Jenny

Klarblå himmel och strålande sol. Tänk att väder kan vara så avgörande för vilket humör man är på? Det blev en lång skoldag trots att vi egentligen inte gjorde annat än att befinna oss till häst, eller möjligtvis omkring häst. 

Stalltjänsten började för mig vid 06.30 och sedan hade jag unghästlektion på förmiddagen och Hjärtat gör verkligen framsteg från dag till dag. Jag undrar om det syntes på mig vilken lycka det var att sitta på hennes rygg idag. Kanske kan den motivationen hjälpa mig att skriva de sista meningarna på uppgiften innan jag skickar in den och förhoppningsvis kan lägga den bakom mig. Vi red bommar och avslutade med ett litet hinder, hon gör det så himla okomplicerat och nu kan jag börja komma till inverkan efter fyra veckors ”åka-häst-och-undvik-att-störa”.

Fredagseftermiddagar innebär alltid undervisningsmetodik och jag askulterade Jenny som höll lektion för några ifrån klassen. Därefter gick jag ut till gymnasiestallet och hämtade min grupp och höll min första övningslektion i kursen. Tänk om man hade kunnat ha en pulsmätare på mig i det läget? Det hade varit intressant.

Avslutade min skoldag med att rida ut Ackurat tillsammans med Rebecka. Jag tog sedan tag i att bada honom och fläta ner hans man, någonting som jag så många dagar nu bara blundat för men det svider i ögonen varje gång jag öppnar dom. Manen var hemsk innan jag ryckte den men tyvärr så vill den inte befinna sig på en sida men min förhoppning är att jag ska få ordning på den tillslut.

Efter en härlig skolvecka är det dags att ta helg. Men ledig är man sällan. Imorgon jobbar jag 7-16.00 och på söndag är det tävling på Hamre. Däremellan ska jag försöka hinna med att lastträna en häst, pyssla med min egen pärla, longera Hjärtat och rida ut med Ackurat. Det finns alltid att göra och det är väl kanske den verkliga charmen med hästlivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s