There is no substitute for hard work

44157318_361645471043918_5175687701965307904_n

Jag ställer mig ofta frågan hur folk hinner med allt? Men den verkliga frågan är kanske hur orkar människor? Hur sjutton finns det energi att orka gå upp på morgonen för att sedan hålla igång från morgon till kväll? Jag somnar i princip när jag sätter mig på en stol.

Min lediga torsdag som jag skulle ägna åt plugg blev mycket annat istället. Utsläpp vid 06.00 i det egna stallet. Uteritt till slottet med Ackurat tillsammans med Rebecka som red Newton vid 07.00 för att direkt därpå vid 09.00 sitta upp på Hjärtat för en uteritt tillsammans Agnes och Åse från klassen. Även där en vända till slottet, mest för att passa på medan Hjärtat var trött efter veckans arbete. Jag fick tyvärr markkänning två gånger i onsdags när vi var där med unghästgruppen så nu hade vi med oss en täthäst som kunde agera gott exempel och det blev betydligt bättre.

Några timmars plugg hann vi med trots allt, en fika på markan och sedan satt vi i Knytpunkten och funderade över Företagsekonomins grunder. Klockan 12.00 fick vi i oss lunch och sedan satt jag på en pall i stallet medan Agnes klippte sin skolhäst, där lyckades jag inhämta lite mer siffror innan det var dags för stalltjänst klockan 15.00. Mellan 17.00 och 19.00 klippte och badade jag och Rebecka våra hästar och satt sedan på läktaren för att se på hoppträning medan våra hästar torkade i lånade boxar. Kvällsfodrade vid 20.30 och nu har jag kommit ikapp.

Så åter igen, hur hinner människor med? Det går inte att dra ner på sömnen, den är absolut nödvändig som den är nu. Men jag skulle vilja hinna mer. Så mycket mer.

Ny dag imorgon och den ägnas åt ännu mer häst. Utsläpp i mitt egna stall och två pass ridning är står på vårt schema imorgon. Därefter åker jag på Pay and jump med Gasira. Livet går snabbt och det gäller att hinna med. Två veckor exakt kvar till Tentamen i Företagsekonomi och jag förstår fortfarande ingenting. Det är ett problem jag skjuter på lite till.

img_8354

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s